Бекітемін
Мектеп директорының м.а.:
__________________ Дьяченко Р.Н.
«Ақмола облысы білім басқармасының Бұланды ауданы бойынша білім бөлімінің Новодонецкое ауылының негізгі орта мектебі» КММ 4 апталық ұзақ мерзімді ас мәзірі |
|
|
|
Тағамдардың атауы |
|
I апта |
|
1-ші күн |
|
гуляш (сиыр еті) |
|
гарнир:ұсақ ұнтақталған қарақұмық жармасы |
|
сүт және қант қосылған шай |
|
нан қара бидай/бидай |
|
2 күн |
|
жаңа қызанақ пен қияр салаты |
|
құс етінен жасалған үй жағдайындағы қуырылған ет |
|
жемістерден, жидектерден жасалған кисель |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
3-ші күн |
|
еттен жасалған тефтельдер (қысқа микротолқынды пеште)\ негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: пісірілген макарон\ сары маймен |
|
ірімшік үлестірілген |
|
кептірілген жемістер қоспасынан жасалған компот |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
4-ші күн |
|
ірімшік қосылған сәбіз салаты |
|
Сиыр етінен жасалған котлеттер\ қосылған сорпа |
|
сары май |
|
алма |
|
бал |
|
қант қосылған қара шай |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
5-ші күн |
|
еттен жасалған котлеттер (қысқа микротолқынды пеште) \негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: картоп пюресі /сары май |
|
жеміс шырыны |
|
сүзбе қосылған ірімшік |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
ІІ апта |
|
1-ші күн |
|
палау (сиыр еті) |
|
қант қосылған қара шай |
|
алма |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
2-ші күн |
|
жаңа піскен қызанақ пен қияр салаты |
|
құс етінен жасалған бұқтырылған ет |
|
ірімшік үлестірілген |
|
кептірілген жемістер қоспасынан жасалған компот |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
3-ші күн |
|
мяс жасалған котлеттере(үрмелі аспаптар)\негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: картоп пюресі /сары май |
|
бал |
|
лимон және қант қосылған шай |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
4-ші күн |
|
ақбас қырыққабаттан жасалған салат |
|
қызғылт лососьден жасалған балық сорпасы |
|
сары май |
|
жемістерден, жидектерден жасалған кисель |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
5-ші күн |
|
мяс жасалған шариктер (үрлемелі)\негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: пісірілген макарон\ сары маймен |
|
жеміс шырыны |
|
сүзбеше/сүзбе |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
|
|
III апта |
|
1-ші күн |
|
гуляш (сиыр еті) |
|
гарнир: ұсақ ұнтақталған қарақұмық жармасы |
|
лимон және қант қосылған шай |
|
алма |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
2-ші күн |
|
ірімшік қосылған сәбіз салаты |
|
құс етінен жасалған бұқтырылған ет |
|
жемістерден, жидектерден жасалған кисель |
|
ішіне ірімшік қосылып істелген нан |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
3-ші күн |
|
мяс жасалған котлеттере (қысқа микротолқынды пеште)\негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: картоп пюресі /сары май |
|
жеміс шырыны |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
4-ші күн |
|
қызылша салаты |
|
қызғылт лососьден жасалған балық сорпасы |
|
сары май |
|
кептірілген жемістер қоспасынан жасалған компот |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
5-ші күн |
|
еттен жасалған тефтельдер (қысқа микротолқынды пеште)\ негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: пісірілген макарон\ сары маймен |
|
қант қосылған қара шай |
|
ірімшік үлестірілген |
|
бал |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
|
|
|
|
IV апта |
|
1-ші күн |
|
палау(сиыр еті)/ |
|
алма |
|
бал |
|
қант қосылған қара шай |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
2-ші күн |
|
ақбас қырыққабаттан жасалған салат |
|
еттен жасалған котлеттер (қысқа микротолқынды пеште)\негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: пісірілген макарон\ сары маймен |
|
жеміс шырыны |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
3-ші күн |
|
Үй жағдайындағы қуырылған ет (сиыр еті) |
|
алмадан жасалған кисель |
|
ірімшік үлестірілген |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
4-ші күн |
|
жаңа піскен қызанақ пен қияр салаты |
|
Сиыр етінен жасалған котлеттер қосылған сорпа |
|
сары май |
|
кептірілген жемістер қоспасынан жасалған компот |
|
қара бидай наны/бидай наны |
|
5-ші күн |
|
еттен жасалған домалатпалар (қысқа микротолқынды пеште)\негізгі қызыл тұздық |
|
гарнир: картоп езбесі /сары май |
|
лимон және қант қосылған шай |
|
сүзбеше/сүзбе |
|
қара бидай наны/бидай наны |